Menu

Zorgeloze bitch

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Wist je dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen rimpels en schijt hebben aan, durf het bijna niet te zeggen …iedereen?  Was ik als gestreste twintiger vooral druk met het anderen naar de zin maken, nu vind ik het soms heerlijk om de zorgeloze bitch uit te hangen. Kan ik niks aan doen hoor. ‘t Is puur chemisch.

Mannen op leeftijd worden milder en milder, vrouwen krijgen steeds meer schijt aan de wereld. Ik dacht eerst dat het levenservaring was, maar daar heeft het niets mee te maken. Het zijn de hormoontjes. Bij mannen gaat het testosteron een toontje lager zingen. Bij vrouwen herrijst dit stoerheidshormoon als een Fenix uit de as.

De zorghormonen beseffen dat hun gloriedagen voorbij zijn. Schoorvoetend nemen ze het hazenpad. Zo nu en dan laten ze in een oprisping nog wat van zich horen. Ga ik vanuit het niets ineens een grote pan soep koken en schep als het zonnetje in huis voor iedereen die wil, een kom vol. Als de soepkommen leeg zijn, breng ik ze naar de keuken en zet ze zelfs met een stralend humeur in de afwasmachine. Alsof ik mijn levensopdracht aan het vervullen ben.

Een dag later is het afkicken geblazen. Als dan iemand iets zegt wat verkeerd valt, hangt het er maar helemaal vanaf in welk stadium van afkicken ik me bevind: of ik ga huilen als een klein kind, of die persoon kan zich maar beter uit de voeten maken.

Beetje vreemd voelt het wel. Het is maar goed dat ik weet dat de zorgeloze bitch langzaam maar zeker het heft in handen neemt. Dus rimpels, kom maar op. Ik ben er helemaal klaar voor!

Foto: BrianHenry ////|// / Foter / CC BY-ND

Meer Aftakelen met een knipoog
K(r)amperen
Facelift?
Tandenstoker a.u.b.!
De kuisheidsmanager
Alzheimer light
Opa en oma
Die helse bladblazer!
Mammogram met de buurvrouw
Kijken en bekeken worden
3 vooral-niet-meer-doen-tips
De hogere wiskunde van afval scheiden
Verzuren of trouw blijven aan mezelf?
Retro bakkie troost
45-plusser is werknemer van de toekomst
Zwabberende armen
De carrièretijger van Blueband Roomboter
Vroeger was alles beter…