Menu

War on bed bugs bijna beslist!

HELEEN WORDT HELÈNE –De bedwantsenfamilie, waar ik de vorige keer al over vertelde, is nog niet verslagen. Maar, het ‘cadeautje’ van de wasserette gaat er sowieso aan! De laatste paar bed bugs de nek omdraaien is nu ons voornaamste doel. Dat betekent kleren wassen en bed bugs vergassen.

Deze opname is gemaakt op 3 december 2018

Ook de laatste YouTube filmpjes bekijken?

Abonneer je op kanaal Heleen wordt Helène

Wassen
In de ‘war against bed bugs’ zijn zo goed als elke dag schone kleren een must. Dat zorgt voor een hoop was. Op de eerste verdieping van de schuur heb ik aardig wat hooi weggehaald zodat Sander een waslijn heeft kunnen spannen. Dat is, nu het vaak regent, geen overbodige luxe. We hebben wel een droger, maar zelfs aangepast op 1 warmtespiraal blijft dat een stroomvreter.

Generator gesneuveld
Door intensief gebruik van de droger, wasmachine en de stofzuiger, nog zoiets wat je vaak moet doen om van bedbugs af te komen, is de generator die we tot nu toe gebruikte, bovendien gesneuveld. Hij kon helaas niet aan wat er op zijn etiketje stond.

Dieseldampen
Gelukkig hadden we al een grotere dieselgenerator in huis. Die zou pas later gaan dienen in ons off-grid energiebedrijf, maar is nu al volop aan het werk.  Omdat-ie nog wel ‘even’ geïnstalleerd moet worden met een goede uitlaat, zoeken de dieseldampen nu hun weg door de schuur om via de grote poorten te verdwijnen. Maar ‘elk nadeel heb z’n voordeel’, want de enge geleedpotige beestjes die misschien in de schuur wonen, kiezen waarschijnlijk nu ook het hazenpad.

Gassen
Tot nu toe hebben we de caravan 5 keer vergast met de meest uiteenlopende insecticiden. En nog zijn de bed bugs niet allemaal weg. Achter een knoop van een van de kussens uit de zithoek vonden we na de derde keer gassen dode babybedwantsjes. Die kussens zijn samen met bossen snoeiafval op de brandstapel verdwenen. Dat was wel even lekker.

Alles uit de winterzon
Geen milieuvriendelijke avontuur dus die bedwantsen. Zelfs de installatie van zonnepanelen heeft er een flinke vertraging door opgelopen. Maar straks eenmaal klaar en perfect gericht op de winterzon in de ochtend, middag en namiddag, halen we alles uit de zon wat er inzit. Daar houdt geen bed bug ons vanaf!

À plus!

3 juli 2018 zijn manlief en ik geëmigreerd naar Frankrijk. Best een onderneming. Toch begint het nu pas echt. In de blog Heleen wordt Helène vertel ik hoe wij het er vanaf brengen met de verbouwing van een oude vervallen schuur, self sufficient leven, werken en off-the-grid wonen.

Wat ging er aan deze blog vooraf?
12 november 2018 – Jeuk, geluk, een graver en bijna eigen stroom
28 oktober 2018 – Net voor de kou de allereerste oogst binnen
11 oktober 2018 – De laatste keer naar de wasserette in Neuvic?
7 oktober 2018 – De voortent is getest. Laat de winter maar komen!
24 september 2018 – Voorbereiden op de winter. Ik wil hier nooit meer weg!
1 september 2018 – Hè lekker, we kunnen rustig zitten…
10 augustus 2018 – Water uit de kraan en vieze scheten
25 juli 2018 – Een mens heeft elektriciteit nodig! Ook in Frankrijk
18 juli 2018 – Een nieuw gezinslid en een slapende draak
11 juli 2018 – Een week geëmigreerd naar Frankrijk. Hoe gaat ’t?