Menu

Voorbereiden op de winter. Ik wil hier nooit meer weg!

HELEEN WORDT HELÈNE  – Vorige week zijn we in Nederland geweest om de Toyota Camry een nieuwe toekomst te geven. Die is nu op transport naar Afrika. Nu moét ik wel leren om met onze nieuwe Franse bus te chauffeuren. Dat wordt nog ff een uitdaging. Maar ik denk maar zo: als anderen  het kunnen, kan ik het ook.

Daarnaast hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om in Nederland bouwmaterialen in te slaan die in Frankrijk een stuk duurder zijn. Nog een maandje, schat ik in, dan kunnen we echt aan de slag met de verbouwing. De komende tijd is voorbereiding op de winter echter het belangrijkste. Eerst lekker en kunnen wonen, daarna volgt de rest.

Eenmaal terug op onze stek in de gorges de la Haute Dordogne, voel ik me weer helemaal op m’n plek. Ik besef heel sterk: ik wil hier nooit meer weg!

De opname is gemaakt op 24 september 2018

Ook de laatste YouTube filmpjes bekijken?

Abonneer je op kanaal Heleen wordt Helène

3 juli 2018 zijn manlief en ik geëmigreerd naar Frankrijk. Best een onderneming. Toch begint het nu pas echt. In de blog Heleen wordt Helène vertel ik hoe wij het er vanaf brengen met de verbouwing van een oude vervallen schuur, self sufficient leven, werken en off-the-grid wonen.

Wat ging er aan deze blog vooraf?
1 september 2018 – Hè lekker, we kunnen rustig zitten…
10 augustus 2018 – Water uit de kraan en vieze scheten
25 juli 2018 – Een mens heeft elektriciteit nodig! Ook in Frankrijk
18 juli 2018 – Een nieuw gezinslid en een slapende draak
11 juli 2018 – Een week geëmigreerd naar Frankrijk. Hoe gaat ’t?