Menu

Verbouwing Franse schuur: klaar voor ruim 200 m2 van het echte werk!

HELEEN WORDT HÉLÈNE – De afgelopen 2 jaar hebben we de 550 m2 dak van onze Franse schuur met tijdelijke oplossingen zoveel mogelijk waterdicht gemaakt. Nu zijn we klaar voor het echte werk: de renovatie en isolatie van de ruim 200 m2 dak boven onze toekomstige woning. De materialen zijn voor het grootste deel binnen, de steiger is in aanbouw. We gaan ervoor!

Dit filmpje is gemaakt op 5 februari

Het oorspronkelijke plan was de leien van het dak afhalen, verkopen en van dat geld dakpannen aanschaffen. Maar die vlieger ging niet op. Nu is het plan de leien eraf halen, het dak verstevigen en isoleren en dan de leien er weer op. Ik heb zo’n idee dat de schuur daar vanaf begin af aan al op heeft aangestuurd. Het zijn dan ook wel hele mooie leien. 😉 Een gevalletje Onze schuur bepaalt en wij mogen meedoen.

À plus!

Juli 2018 zijn Sander en ik geëmigreerd naar Frankrijk. Best een onderneming. Toch is het na de emigratie pas écht begonnen. In Heleen-wordt-Hélène vertel ik je hoe wij het er vanaf brengen met het verbouwen van een vervallen oude grange uit 1768, genieten van het Franse leven, zelfvoorzienend worden, off-grid elektriciteit. Ondertussen werk ik gewoon door als tekstschrijver voor leuke Nederlandse klanten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer je op YouTube kanaal Heleen wordt Hélène

Wat er aan vooraf ging
18 januari 2021 – De Frankrijk experience: kakelvers everzwijn en edelhert op je bord
4 januari 2021 – Als technisch buitenbeentje een handleiding maken voor de off-grid installatie. Gaat dat goed komen?
Berichten 2020, 2019 en 2018.