Menu

Tandenstoker a.u.b.!

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Bitterballen, toastjes, gevulde eieren, kipkluifjes en ander finger food. Ik kan er niet vanaf blijven. Als die schalen rond gaan, wil ik maar één ding: een lekker hapje scoren. Tegenwoordig probeer ik dat wel met enig beleid te doen.  Ik neem me elke keer voor de smikkels te selecteren op schoon en soepel weghapbaar.

Maar ja, de hapjescultuur is de laatste jaren tot ware kunstvorm verheven. Die kleuren, de combinaties, de ingrediënten. De verleiding is te groot. Bij de eerste ronde lukt het me nog de creaties met peterselietoefjes en ander niet in de mond te controleren groen, aan me voorbij te laten gaan.

Bij de tweede ronde: …O, mini rolls met zalm, crème fraiche en koriander. Daar gaat mijn goede voornemen. Voor ik het weet, zit-ie in m’n mond. Nou dan kunnen die kipkluifjes er ook wel bij. Slokje wijn. Tot zover gaat het goed.

Maar niet lang daarna slaat de euforie om in twijfel. Ik heb toch geen koriander tussen m’n tanden? Zit die kip alleen aan de binnenkant tussen m’n kiezen of kun je dat ook aan de buiten kant zien? Mijn tong gaat op onderzoek. Elke kier tussen mijn tanden en kiezen wordt geïnspecteerd.

Tandenstoker, ik heb een tandenstoker nodig.  Hè, weer vergeten. Wanneer zorg ik nu eens dat ik die dingen standaard bij me heb. In de spiegel van het toilet kijk ik of m’n gebit er nog esthetisch verantwoord uitziet. Gelukkig, mijn groene-tand-visioen blijkt een hersenspinsel.  Tja, aftakelen komt met kieren tussen je tanden.

Foto: Кулинарно via Foter.com / CC BY-NC-SA

Meer Aftakelen met een knipoog
K(r)amperen
Facelift?
De kuisheidsmanager
Zorgeloze bitch
Alzheimer light
Opa en oma
Die helse bladblazer!
Mammogram met de buurvrouw
Kijken en bekeken worden
3 vooral-niet-meer-doen-tips
De hogere wiskunde van afval scheiden
Verzuren of trouw blijven aan mezelf?
Retro bakkie troost
45-plusser is werknemer van de toekomst
Zwabberende armen
De carrièretijger van Blueband Roomboter
Vroeger was alles beter…