Menu

Bedrijfsreportage Organad

Portfolio – Bedrijfsreportage voor businessmagazine De Zakenmarkt 

Organad: specialist in optimalisatie van productieprocessen

Snel de echte oorzaak van weglekkend rendement boven tafel

Meestal blijkt de oorzaak voor het weglekken van rendement veel dieper te liggen dan de symptomen. Dat stelt Wim Kievid van Organad, specialist in de optimalisatie van productieprocessen. Wim weet de echte oorzaak van stroef lopende productieprocessen snel boven tafel te krijgen. “Problemen zijn altijd samengesteld uit een serie kleinere uitdagingen Als je deze weet te identificeren, zijn ze vaak niet moeilijk op te lossen.”

Bedrijfsreportage Organad in businessmagazine De Zakenmarkt

De juiste vragen stellen
Na meer dan 25 jaar ervaring in de procesindustrie en zakelijke dienstverlening besloot Wim de Kievid in 2010 te gaan doen waar zijn hart ligt. Hij richtte Organad op, adviesbureau voor optimalisatie van productieprocessen voor MKB-bedrijven tot 100 fte.  Organad biedt een externe blik en begeleidt bedrijven bij het doorvoeren van verbeteringen in het productieproces. “Door vanuit een externe blik de juiste vragen te stellen en gesprekken te leiden, bedenken medewerkers met hun eigen vakkennis zelf de slimste oplossingen en staan ze achter de veranderingen in hun werk. Als ik weg ga, kunnen bedrijven het zelf. Ze hebben mij niet meer nodig.”

“Vaak zie ik bij productiebedrijven dat ze wel groeien in omzet en fte’s maar dat de manier van werken en de automatisering onvoldoende mee ontwikkelen.”

De oorzaak áchter de oorzaak
Organad analyseert elke potentiële procesverbetering met onder meer de vijf W’s, waarbij iedere W staat voor ‘waarom’.  “Elk productiebedrijf, of het nu een banketfabriek of een assemblagebedrijf is, doorloopt dezelfde processen. Door naar het diepere waarom te vragen, kom je bij de oorzaak áchter de oorzaak.”

De kracht van Organad

  • Snelle analyse van een productie-uitdaging
  • Aansluiting bij de cultuur en het kennisniveau van het bedrijf
  • De echte oorzaak boven tafel: geen symptoombestrijding
  • Een oplossing die bestaat uit kleine niet moeilijk te nemen maatregelen

“Vaak zie ik bij productiebedrijven dat ze wel groeien in omzet en fte’s maar dat de manier van werken en de automatisering onvoldoende mee ontwikkelen. Pas als de nood aan de man is, worden werkprocessen onder de loep genomen.” Zo sprak Wim een directeur van een productiebedrijf. Hij stond open voor procesverbetering, maar bleef het uitstellen, tot dat hij helemaal vastliep. “Het bedrijf kwam om in het werk, terwijl de voorraad en planning niet op orde waren. Uitbreiding met meer werkplekken zou dus niet de oplossing zijn. Maar wat dan wel? In twee gesprekken werd duidelijk hoe dit bedrijf soepel kon meegroeien met de toenemende klantvraag.”

“Problemen zijn altijd samengesteld uit een serie kleinere uitdagingen. Als je deze weet te identificeren, zijn ze vaak niet moeilijk op te lossen.”

Lef om in de spiegel te kijken?
Uit onderzoek blijkt dat bedrijven al snel 10 tot 20% van hun inspanningen gebruiken om fouten te voorkomen of te herstellen. Wim de Kievid realiseert met u minimaal halvering van dit percentage. Dus waarom wachten totdat de noodzaak voor verandering zich aandient? Welke MKB-directeur heeft het lef om in de spiegel te kijken en hiermee 5 tot 10 % meer rendement te behalen? Maak vrijblijvend kennis met de heldere blik van Organad.


Meer bedrijfsreportages