Menu

Bedrijfsreportage ongedierte expert Lagerwey

Portfolio – Coverstory voor businessmagazine De Zakenmarkt

Ongedierte expert Lagerwey sinds kort onderdeel van duurzaam en innovatief Anticimex

“Met de Smart Pest Control producten is gif helemaal niet meer nodig”

Lagerwey bestrijding & bescherming, onlangs verhuisd naar het Arsenaal in Veenendaal, is al sinds 1986 gespecialiseerd in het voorkomen en beheersen van problemen op het gebied van ongedierte en zwam. Door te werken met innovatieve en milieuvriendelijke technieken, zijn ze een bekende en vertrouwde partner in de markt. Lagerwey is sinds kort onderdeel van Anticimex, waardoor de nieuwste technieken en een totaalpakket aan diensten op het gebied van plaagdieren, zwam en hygiëne binnen handbereik zijn.

Bedrijfsreportage over ongedierte expert Lagerwey in businessmagazine De Zakenmarkt.

“De overname door Anticimex past perfect bij ons”, vertelt Dyon Beer, vestigingsmanager bij Lagerwey bestrijding & bescherming in Veenendaal. “Bij Lagerwey staat preventie voorop en gebruiken we al zo min mogelijk gif. Met de innovatieve Smart Pest Control producten van Anticimex is gif helemaal niet meer nodig. Deze oplossingen zijn duurzaam en herkennen mogelijke problemen al in een vroeg stadium. Dit is precies waar onze klanten in met name de food, retail en horeca naar op zoek zijn.”

Doordat Lagerwey een onderdeel is van Anticimex, kunnen we met ons Veenendaalse team van 25 plaagdiertechnici volledig voldoen aan een nieuwe wet op het gebied van ongediertebestrijding die sinds 1 januari 2017 van kracht is. Deze wet verbiedt het buitengebruik van gif voor de bestrijding van ratten en muizen. “Dit vergt een andere manier van denken, die goed bij ons past. Door vooral preventief te werken, hoef je nauwelijks te bestrijden. Uiteindelijk zijn wij ook dierenliefhebbers. Pas hebben we nog meegedaan met de Dam tot Damloop om geld in te zamelen voor de Bijenstichting. Verantwoordelijkheid nemen voor de keerzijde van ons werk is binnen onze gehele organisatie erg belangrijk.”

“Door vooral preventief te werken, hoef je nauwelijks te bestrijden. Uiteindelijk zijn wij ook dierenliefhebbers.”

Preventie, nieuwe technologieën en duurzame oplossingen
Anticimex is een Zweeds bedrijf dat sinds 1934 bewijst dat je met kernwaarden als duurzaamheid, preventie en nieuwe technologie ver kunt komen. Voor Anticimex, dat met vierduizend medewerkers actief is in zeventien landen, is optimale klantenservice van vitaal belang. Daarom ontwikkelde het bedrijf het Anticimex Smart concept. Met de Smart Pest Control producten die twaalf jaar geleden zijn ontwikkeld, worden plaagdieren 24/7 online gemonitord en milieuvriendelijk uitgeschakeld zonder tussenkomst van menselijk handelen.

Gratis basistraining Plaagdierbeheersing
Lagerwey houdt twee keer per jaar een basistraining Plaagdierbeheersing. Deze trainingen zijn gratis voor klanten. Lezers van De Zakenmarkt die zich aanmelden voor de training van medio november, kunnen eenmalig ook van dit aanbod profiteren. De training wordt gegeven in de trainingsruimte van Lagerwey in Veenendaal. Aanmelden? Bel 0318 572 859 of stuur een email naar marketing@anticimex.nl.

“Elf gemeenten, waaronder Sittard, Renkum en Rotterdam, gebruiken de rioleringsval al.”

Een totaalconcept van Smart sensoren en vallen boven- en ondergronds
“Een van de Smart Pest Control producten is de Smart box. Dit is een box waar een knaagdier intuïtief inloopt, en direct wordt gedetecteerd door een warmte- en bewegingssensor. Vervolgens wordt het knaagdier gedefibrilleerd, met een snelle en pijnloze dood als resultaat. Een van onze bestrijdingstechnici krijgt hiervan een melding op zijn mobiel of tablet. Vervolgens wordt de Smart box via stroom, afkomstig van een zonnepaneel, opnieuw opgeladen. Klanten kunnen de Smart producten 24/7 online monitoren en zijn zo 100% in control van de plaagdierbestrijding in en rondom hun bedrijf. In Nederland zijn meer dan duizend Smart boxen operationeel en dat aantal breidt zich snel uit.”

De Smart Rioleringsval tegen de bruine rat
Een ander product dat, evenals de Smart box, actueel is vanwege de nieuwe wet, is de Smart Rioleringsval. Het systeem wordt in een put gehangen en schakelt ratten, die de riolen als hun snelweg gebruiken, snel en pijnloos uit. “Elf gemeenten, waaronder Sittard, Renkum en Rotterdam, gebruiken de rioleringsval al, terwijl dit product pas vorig jaar in Nederland is geïntroduceerd. Naast het plaatsen van de vallen, bedenken we samen met de klant een communicatieplan om bewoners of gebruikers voor te lichten over ander gedrag en betere hygiëne om het de bruine rat moeilijk te maken. Bruine ratten houden nu eenmaal van plekken waar veel afval en etensresten worden weggegooid”

Rijstwafelfabrikant SanoRice Netherlands bv over Lagerwey: ‘Deskundig en betrokken’
SanoRice, de grootste rijstwafelfabrikant ter wereld, werkt op haar vestiging in Veenendaal al vijf jaar samen met Lagerwey.  Jeffrey van Schenkhof van de afdeling Quality Assurance: “Omdat wij een veilig product willen leveren, is de focus op preventie en beheersing van ongedierte erg belangrijk. Die focus vinden we bij Lagerwey. Daarnaast zijn de lijnen kort en komen ze direct in actie als je contact met hen opneemt. Wat opvalt is de deskundigheid en de betrokkenheid van de medewerkers. Ze denken echt met je mee. Dat is heel prettig.”

“Onze klanten scoren vaak ‘uitmuntend’ bij audits op de NVVW- en food safety normeringen, waaronder BRC, IFS en AIB.”

Uitmuntende auditscores bij foodbedrijven
Lagerwey biedt food-, retail- en horecabedrijven totale ontzorging op het gebied van plaagdierbeheersing. “Aan de hand van het aanwezige kwaliteitssysteem maken we een plan van aanpak in partnership me de klant voor bestrijding en preventie van plaagdieren. We geven advies over hygiëne, gedrag en schoonmaaktechnieken. Niet alleen aan de klant, maar ook aan het schoonmaakbedrijf van onze klant. Die driehoek is essentieel. We zoeken daarom proactief de samenwerking op. Alle gegevens die nodig zijn voor de audits leveren we via ons online klantenportaal aan. Onze klanten scoren vaak ‘uitmuntend’ bij audits op de NVVW- en food safety normeringen, waaronder BRC, IFS en AIB.” www.lagerweybv.nl


Meer bedrijfsreportages