Menu

Bedrijfsreportage BV Stichts Beheer 1952

Portfolio – Bedrijfsreportage voor businessmagazine De Zakenmarkt Food Valley

BV Stichts Beheer van 1952 bestaat 65 jaar!

Vastgoedbeheer en beheer voor VVE’s maken grote groei door

BV Stichts Beheer van 1952. Iedereen die zich in de regio Food Valley, maar ook ver daarbuiten, bezighoudt met vastgoed, kent die ietwat deftige naam. Het was dan ook de adellijke familie Kocq van Breugel die Stichts Beheer in 1952 oprichtte om zelf de administratie te voeren over een deel van haar privévermogen. Anno 2017 is het bedrijf onder leiding van directeur Gerard Heuvelman uitgegroeid tot een vooraanstaande en betrokken partner in bouwmanagement, projectontwikkeling en vastgoedbeheer. Op 29 september bestaat Stichts Beheer 65 jaar.

Bedrijfsreportage over BV Stichts Beheer 1952 in De Zakenmarkt.

De enorme groei in het vastgoedbeheer die Stichts Beheer in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, maakt het 65-jarig jubileum extra feestelijk. Toen Gerard Heuvelman er in 2000 kwam werken, had Stichts Beheer haar activiteiten al uitgebreid met bouwmanagement en projectontwikkeling. De vastgoedbeheertak bestond echter nog niet. Gerard zag voor Stichts Beheer op dit vlak ook een mooie taak weggelegd. Beheer zat tenslotte al in het DNA. Inmiddels heeft Stichts Beheer via dochterbedrijven VVE Commitment en Vastgoedbrigade negenduizend wooneenheden en driehonderd bedrijfspanden in beheer.


Elke VVE is uniek

In de afgelopen twee jaar is het aantal VVE’s dat VVE Commitment in beheer heeft, met 40% gestegen tot een totaal van meer dan 165. En dat aantal groeit gestaag door. De reden voor deze sterke groei is de betrokken, flexibele en laagdrempelige werkwijze in combinatie met de aanwezigheid van alle expertise onder de paraplu van Stichts Beheer.

Meer betrokkenheid bij VVE
Regina Mulder, teamleider bij VVE Commitment “Omdat iedere VVE anders is, bieden we dienstverlening op maat met keuze in een financiële, secretariële en een technische module. Daarnaast vinden we het belangrijk dat bewoners inzien dat een goed functionerende VVE veel kan bereiken. Ze hebben tenslotte een gemeenschappelijk belang: het woongenot van hun appartementencomplex op peil houden. Wij proberen hen daarvan bewust te maken. Ik zie dat terug in meer betrokkenheid.”

Regina Mulder van VVE Commitment: “Samen met de gemeente Veenendaal hebben we veel VVE’s in de regio kunnen bereiken.”

Succesvol VVE-event in Veenendaal
Regina vertelt enthousiast over het VVE-event dat 31 augustus plaatsvond in het Van der Valk Hotel Veenendaal. “Samen met de gemeente Veenendaal hebben we veel Verenigingen van Eigenaren in de regio kunnen bereiken. Er spelen dan ook veel relevante onderwerpen op het moment. Denk aan veiligheid, overlast, afval, verduurzaming en natuurlijk de ‘Wet verbetering functioneren VVE’s’ die per 1 januari 2018 ingaat. Deze wet bepaalt dat een VVE voldoende geld beschikbaar moet hebben voor noodzakelijk onderhoud en herstel.

VVE ’s en verduurzamen
“Wij kunnen zorgen voor een deskundig Meerjaren OnderhoudsPlan ( MJOP) van een ervaren bouwkundige van ons zusterbedrijf Vastgoedbrigade. Zo krijgt de VVE inzicht in hoeveel er gespaard moet worden voor regulier en grootonderhoud. Daarnaast stimuleren wij VVE’s te verduurzamen. Mocht bijvoorbeeld de gevel, het dak of de galerijverlichting vervangen moet worden, dan is het slim nu energiezuinige maatregelen te treffen. Dat verlaagt niet alleen de energiekosten, het verhoogt ook de waarde van de appartementen. Bovendien zijn er momenteel subsidieregelingen beschikbaar die 75% van de kosten vergoeden. Deze kunnen zelfs worden aangevuld worden tot 100% dekking met een aantrekkelijke duurzaamheidslening.”

VVE’s en technisch beheer
Onder de paraplu van Stichts Beheer werkt VVE Commitment nauw samen met zusterbedrijf Vastgoedbrigade op het gebied van het technisch beheer. Dennis Pater, teamleider bij Vastgoedbrigade: “Dat is het mooie bij Stichts Beheer. Binnen de organisatie versterken de verschillende bedrijven elkaar alleen maar. De VVE hoeft maar één telefoonnummer te bellen bij een storing of een klacht. Wij regelen de rest. Daarnaast begeleiden we het technisch onderhoud voor VVE’s van A tot Z.”

Deskundig en ervaren vastgoedbeheer
Het technisch beheer voor VVE’s maar ook voor bedrijfspanden, is slechts een van de taken van Vastgoedbrigade. Dennis Pater: “Als vastgoedbeheerder zijn we ervaren en deskundig op alle terreinen van vastgoedbeheer: financieel, technisch en commercieel. Wij richten ons op eigenaren van zowel bedrijfspanden als woningen die hun onroerend goed verhuren aan ondernemers en particulieren.”

Huurnota’s en debiteurenbeheer
Onder het financieel beheer vallen bijvoorbeeld het versturen van huurnota’s en het debiteurenbeheer. Onder het technisch beheer vallen de storingen en klachten en het begeleiden van groot onderhoud en het opstellen van een MJOP. Maar ook het contractbeheer. Dennis Pater: “Vinden we de tarieven te hoog, dan kijken we of het niet goedkoper kan en besteden het opnieuw aan.”

Dennis Pater van Vastgoedbrigade: “Het enige dat wij voor onze klanten voor ogen hebben, is exploitatie zonder zorgen.”

Van huurprijsbeleid tot verkoopbegeleiding
“Vastgoedbrigade adviseert over huurprijsbeleid en vertegenwoordigt de eigenaar bij zowel makelaars als nieuwe en bestaande huurders. “Zo organiseren we bij bedrijfsverzamelgebouwen gemiddeld twee keer per jaar een ‘cappucinoronde’ met de huurders om te horen wat er speelt. Desgewenst organiseren we zelfs de BHV-oefening.”

Wel het rendement, niet de lasten
Het compacte team van Vastgoedbrigade past zich snel en gemakkelijk aan de wensen van haar opdrachtgevers. Dennis Pater: “Het enige wat wij voor onze klanten voor ogen hebben is exploitatie zonder zorgen. Zo kunnen zij genieten van maximaal rendement, zonder de lasten.” www.stichtsbeheer.nl


Meer bedrijfsreportages