Menu

Bedrijfsreportage Blankespoor BV

Portfolio – Bedrijfsreportage voor Businessmagazine De Zakenmarkt

“Een warme, comfortabele werkplek is tegenwoordig zo normaal …”

“Een warme, comfortabele werkplek is tegenwoordig zo normaal, dat we haast vergeten dat er ergens in het bedrijfspand een cv-ketel staat, die zo nu en dan onderhoud nodig heeft.” Aan het woord is Malous van Nieuwamerongen, al tien jaar vestigingsmanager van totaalinstallatiebedrijf Blankespoor BV in Lunteren. Volgens Marlous wordt onderhoud aan cv-ketels nogal eens onderschat.

Bedrijfsreportage over Blankespoor BV in De Zakenmarkt.

Moderne cv-ketels in Nederland veroorzaken gemiddeld twee gevallen van koolmonoxidevergiftiging per week. Dit kan voorkomen worden met goed onderhoud. “In Nederland mag Iedereen cv-onderhoud doen. Daarnaast is cv-onderhoud niet verplicht, terwijl dit zeker net zo belangrijk is als onderhoud aan auto’s, dat via de APK wel verplicht is. Goed cv-onderhoud zorgt voor veilig stoken, minder storingen en reparatiekosten, energiebesparing en een langere levensduur van de cv-ketel. ”

“Cv-onderhoud is zeker net zo belangrijk als de verplichte APK voor auto’s.”

Cv-onderhoud met alleen maar voordelen
Het BRL-gecertificeerde Blankespoor BV is eveneens gecertificeerd voor OK CV, het enige kwaliteitslabel voor cv-onderhoud in Nederland. Dit kwaliteitslabel is ontwikkeld door de brancheorganisatie voor installatiebedrijven, de vereniging van ketelfabrikanten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De garantie voor goed uitgevoerd onderhoud met alleen maar voordelen. “Natuurlijk komen wij bij een storing dezelfde dag langs. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen.”

Over totaalinstallateur Blankespoor BV
Blankespoor BV is een middelgroot installatiebedrijf dat zowel bedrijven als particulieren bedient met kwaliteitsinstallaties van riolering tot en met het dak, behalve elektro. Het bedrijf is 55 jaar geleden opgericht in Putten. De vestiging in Lunteren bestaat ruim 40 jaar. Vanuit deze vestiging zijn 7 allround monteurs dagelijks bezig met renovatie, nieuwbouw, verbouw en onderhoud. Het werk wordt zo georganiseerd, dat opdrachtgevers kunnen rekenen op vaste aanspreekpunten die hun klanten én de installaties kennen.

Geen verrassingen meer
Een onderhoudscontract voor de cv-ketel of heater, maar ook voor bijvoorbeeld dakbedekking behoort bij Blankespoor BV uiteraard tot de mogelijkheden. Net als overigens een meerjaren onderhoudsplan.  “Ondernemers kunnen zo anticiperen op grotere investeringen aan de verwarmingsinstallatie of het dak en ondertussen besparen ze op kosten dankzij goed uitgevoerd onderhoud.”

“Natuurlijk komen wij bij een storing dezelfde dag langs. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen.”

“Waarom niet overstappen op een energiezuinige warmtepomp?”
Voor bedrijven die al een tijdje nadenken over een nieuwe cv-installatie, heeft Marlous van Nieuwamerongen een goede tip. “Waarom niet overstappen op een energiezuinige warmtepomp?  Je hebt geen aardgas meer nodig en zowel het Rijk, als provincies en gemeentes bieden daar nu aantrekkelijke subsidies voor. Ook zonnepanelen voor stroom en warmtecollectoren voor warmwater vallen onder deze regelingen. Wij komen vrijblijvend langs om te adviseren over wat er mogelijk is en welke subsidies aangeboord kunnen worden.” www.blankespoorbv.nl


Meer bedrijfsreportages