Menu

Jeuk, geluk, een graver en bijna eigen stroom

HELEEN WORDT HELÈNE – Een ding weet je zeker als je aan het pionieren bent: niets gaat zoals gepland. Dachten we 2 weken terug al eigen stroom te hebben, komt er van alles tussendoor. Zo kregen we ineens jeuk in bed, hebben we ons een slag in de rondte gegraven en werd ons het geluk in de schoot geworpen.

Deze opname is gemaakt op 12 november 2018

Ook de laatste YouTube filmpjes bekijken?

Abonneer je op kanaal Heleen wordt Helène

 

Jeuk!
Je staat wel even te kijken als je elke ochtend wakker wordt met flinke jeuk van weer een nieuwe insectenbeet. En niet van die kleine. Eerst dachten we dat het vlooien waren van onze hond en kat. Maar daarvoor waren de bulten te groot. Voor de zekerheid toch maar een extra pipetje in de 2 nekjes gedruppeld. Op zoektocht naar de beestjes in bed vonden we helemaal niets. Ook midden in de nacht als we iets voelde kruipen of prikken.

Een dode bedwants
Na een nietsontziende spuitbeurt met een insecticide dat zo’n beetje alle soorten insecten het hoekje om krijgt, waren we er 2 weken vanaf. Toen staken de beten opnieuw de kop op.  Na weer een flinke spuitsessie vonden we de dader: een dode bedwants. Dat wisten we direct want we hadden op internet inmiddels alles uitgeplozen over deze zeer slimme diertjes. Nu blijven we spuiten tot na 30 dagen ook de laatste generatie bedwantsen de nek om is gedraaid.

Weg met de wasserette
Wat vast staat, is dat bedwantsen op het platteland niet even 100 meter aan de wandel gaan om van het bed van de buren in ons bed te belanden. Dat betekent dat we de beestjes hoogstwaarschijnlijk hebben opgelopen in de wasserette. De hoogste tijd dus om een punt te zetten achter de tweewekelijkse wasbezoekjes in de ‘grote stad’, ook al hadden we nog geen volledig lopend energiebedrijf. Het eerste wasje op de generator gaat gelukkig goed.

Graven, graven, graven
Dat we nog geen volledig lopend energiebedrijf hebben, is te danken aan de graver die we vorig weekend konden huren om de waterleiding in te graven. Dat had met de winter in aantocht even prioriteit. Op bevroren leidingen zitten we immers niet te wachten. Naast het ingraven van de waterleiding voor en achter, hebben we met de graver gelijk een stukje weiland omgeploegd voor mijn kruidentuin en moestuin, een aantal diepe tractor sporen weggewerkt en een begin gemaakt met de crossbaan van Sander.

Een ingemetseld hoefijzer
Terwijl we zo aan het pionieren zijn en regelmatig voor verrassingen komen te staan, krijgen we trouwens regelmatig een steuntje in de rug uit onverwachte hoek.  Dat kunnen gratis golfplaten zijn van de buurman, een zak zelf geraapte walnoten van de andere buurman of een ingemetseld hoefijzer in onze schuur, met de hoefnagels er nog aan! Die vond ik toen ik het laatste restje poep uit de schuur aan het scheppen was.

Sneak preview off-the-grid
Het kan niet anders dan dat het helemaal goed gaat komen met ons off-the-grid energiebedrijf. Bekijk voor een sneak preview van onze off-the-grid-installatie het YouTube-filmpje.

À plus!

3 juli 2018 zijn manlief en ik geëmigreerd naar Frankrijk. Best een onderneming. Toch begint het nu pas echt. In de blog Heleen wordt Helène vertel ik hoe wij het er vanaf brengen met de verbouwing van een oude vervallen schuur, self sufficient leven, werken en off-the-grid wonen.

Wat ging er aan deze blog vooraf?
28 oktober 2018 – Net voor de kou de allereerste oogst binnen
11 oktober 2018 – De laatste keer naar de wasserette in Neuvic?
7 oktober 2018 – De voortent is getest. Laat de winter maar komen!
24 september 2018 – Voorbereiden op de winter. Ik wil hier nooit meer weg!
1 september 2018 – Hè lekker, we kunnen rustig zitten…
10 augustus 2018 – Water uit de kraan en vieze scheten
25 juli 2018 – Een mens heeft elektriciteit nodig! Ook in Frankrijk
18 juli 2018 – Een nieuw gezinslid en een slapende draak
11 juli 2018 – Een week geëmigreerd naar Frankrijk. Hoe gaat ’t?