Menu

Kijken en bekeken worden

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Daar loopt een mooie hond’, hoor ik vanuit een nieuwbouwpand waar bouwvakkers druk aan het werk zijn. Terwijl ‘de mooie hond’ rustig verder snuffelt, kijk ik schalks om. Dat is lang geleden… Of bedoelt die bouwvakker daadwerkelijk de hond?

 

Nou, vanuit de verte zie ik er nog best appetijtelijk uit, steek ik mezelf een hart onder de riem. Maar inderdaad, jaren terug hoorde ik op straat nog wel eens een claxon, gevolgd door een knipoog of een duim omhoog. Zag ik zo nu en dan in mijn achteruitkijkspiegel koplampen knipperen als ik een vrachtwagen had gepasseerd. Dat voelde best lekker.

Maar krampachtig vasthouden aan die goed bedoelde complimenten van vreemden, is niet aan mij besteedt. Mezelf elke ochtend in strakke kleding snoeren voordat ik de hond uitlaat, lippen aanlokkelijk houden met buikvet, levenswijsheid wegmoffelen met botox, het kost me allemaal veel te veel tijd. Bovendien als je er eenmaal begint, blijf je bezig.

Tuurlijk, een streetwise compliment dat je er puik uit ziet, blijft leuk. Maar dat die complimenten zijn opgedroogd, heeft ook een groot voordeel. Omdat je veel minder wordt bekeken, kan je zelf je ogen volop de kost geven, zonder dat je ineens recht in de ogen kijkt van iemand die jou aan het opnemen is. Laat mij maar lekker kijken naar al dat vrij rondlopende lekkers. Dat is veel leuker dan bekeken worden.

Foto: Still The Oldie / Foter.com / CC BY-NC-ND

Meer Aftakelen met een knipoog
K(r)amperen
Facelift?
Tandenstoker a.u.b.!
De kuisheidsmanager
Zorgeloze bitch
Alzheimer light
Opa en oma
Die helse bladblazer!
Mammogram met de buurvrouw
3 vooral-niet-meer-doen-tips
De hogere wiskunde van afval scheiden
Verzuren of trouw blijven aan mezelf?
Retro bakkie troost
45-plusser is werknemer van de toekomst
Zwabberende armen
De carrièretijger van Blueband Roomboter
Vroeger was alles beter…