Menu

Facelift?

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Vele celebrities deden het al. Zij fristen hun gezicht op met 2 halve pingpongballen. Bij BN’ers die al een tijdje meedraaien, zie ik het ook steeds vaker. Eerst vraag ik me vertwijfeld af wat er in hemelsnaam met hun gezicht is gebeurd. Even later zie ik het: frisse, frivole appelwangetjes, de facelift-trend van dit moment. Zou jij het doen?

Natuurlijk zie ik ook dat er steeds meer potjes boter, kaas en eieren op m’n jukbeenderen gespeeld kunnen worden. Een appetijtelijke selfie maken lukt alleen nog als ik, liggend op m’n bed, gebruik maak van het facelift-effect van de zwaartekracht.

Het lijkt erop dat hoe meer grijze duiven de samenleving telt, hoe jonger we er met z’n allen uit moeten zien. Alsof we willen zeggen: ‘Hé, we tellen nog mee!’ Maar waarom? Meetellen doen we echt wel. In de tv-reclames vliegen de varifocale brillen, bodyscans, cholesterolverlagers, multivitamines en antirimpelcrèmes je om de oren.

Jammer alleen dat, als ik bijvoorbeeld die antirimpelreclames voor vrouwen in de overgang bekijk, de menopauze lijkt te beginnen bij vrouwen van 35, terwijl de gemiddelde leeftijd voor de menopauze toch echt 51 is. Kennelijk scoort het beeld van een mooie vrouw op leeftijd niet als het gaat om het verkopen van fris en fruitig. Misschien moeten we daar dan eens wat aan doen.

In plaats van je vriendinnen te complimenteren met ‘Wat zie jij er nog jong uit voor je leeftijd, zeg je gewoon: ‘Wat zie jij er mooi uit!’ Daar kan geen facelift of antirimpelcrème tegenop.

Foto: rocor via Foter.com / CC BY-NC

Meer Aftakelen met een knipoog
K(r)amperen
Tandenstoker a.u.b.!
De kuisheidsmanager
Zorgeloze bitch
Alzheimer light
Opa en oma
Die helse bladblazer!
Mammogram met de buurvrouw
Kijken en bekeken worden
3 vooral-niet-meer-doen-tips
De hogere wiskunde van afval scheiden
Verzuren of trouw blijven aan mezelf?
Retro bakkie troost
45-plusser is werknemer van de toekomst
Zwabberende armen
De carrièretijger van Blueband Roomboter
Vroeger was alles beter…