Menu

Een week geëmigreerd naar Frankrijk. Hoe gaat ‘t?

HELEEN WORDT HELÈNE – Voor de dag van de emigratie naar Frankrijk was ons plan om eerst maar eens een weekje rustig aan te doen. Maar eenmaal in Frankrijk zijn we uit de startblokken geschoten.

Ik ben begonnen met de dikke laag poep uit de schuur te scheppen en de weelderig groeiende bramenstruiken een halt toe te roepen. Manlief houdt zich vooral bezig met technische zaken zodat we straks, als we drinkwater en stroom hebben, er direct gebruik van kunnen maken. Er is nu geen stroom, geen water en geen telefoon. Dus ook geen wifi.

Deze opname is gemaakt op 11 juli 2018.

Ook de laatste YouTube filmpjes bekijken?

Abonneer je op kanaal Heleen wordt Helène

3 juli 2018 zijn manlief en ik geëmigreerd naar Frankrijk. Best een onderneming. Toch begint het nu pas echt. In de blog Heleen wordt Helène vertel ik hoe wij het er vanaf brengen met de verbouwing van een oude vervallen schuur, self sufficient leven, werken en off-the-grid wonen.

Handig om ook te weten: Eind december 2017 is de definitieve koop van de schuur bezegeld. Manlief heeft in februari de caravan gebracht en de voortent opgezet. In april zijn we 2 weken geweest om kwartier te maken en is al een deel van de mest uit de schuur geschept. In mei is de voortent door storm met flinke hagelstenen aan stukken gescheurd.