Menu

De voortent is getest. Laat de winter maar komen!

HELEEN WORDT HELÈNE – Onze nieuwe voortent is net op tijd klaar. Vannacht heeft het voor het eerst in 3 maanden gestormd en hard geregend. Best uniek voor de Corrèze, waar ze zich nu vooral zorgen maken over de paddenstoelen die er nog steeds niet zijn. 

De regen was dus zeer welkom. Ook voor de boeren, de natuur én onze voortent trouwens. Want die moest natuurlijk getest worden. Eindconclusie: laat de winter maar komen. Wij zijn er klaar voor!

De keuken die eerst in de schuur bovenop de poep stond, hebben we eerst wel goed moeten schoonmaken. Want die was na 3 maanden koken op poep, toch een beetje vies geworden. Gelukkig hadden we dat vanwege het schamele licht in de schuur pas in de gaten toen we de boel gingen verhuizen naar de nieuwe voortent. Een mens kan een beetje ouwe poep in zijn eten kennelijk best hebben.

De opname is gemaakt op 7 oktober 2018

Ook de laatste YouTube filmpjes bekijken?

Abonneer je op kanaal Heleen wordt Helène

3 juli 2018 zijn manlief en ik geëmigreerd naar Frankrijk. Best een onderneming. Toch begint het nu pas echt. In de blog Heleen wordt Helène vertel ik hoe wij het er vanaf brengen met de verbouwing van een oude vervallen schuur, self sufficient leven, werken en off-the-grid wonen.

Wat ging er aan deze blog vooraf?
24 september 2018 – Voorbereiden op de winter. Ik wil hier nooit meer weg!
1 september 2018 – Hè lekker, we kunnen rustig zitten…
10 augustus 2018 – Water uit de kraan en vieze scheten
25 juli 2018 – Een mens heeft elektriciteit nodig! Ook in Frankrijk
18 juli 2018 – Een nieuw gezinslid en een slapende draak
11 juli 2018 – Een week geëmigreerd naar Frankrijk. Hoe gaat ’t?