Menu

De kuisheidsmanager

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Zit ik naar een ontknoping van een goede film te kijken, schiet ineens de kuisheidsmanager van kpn in beeld. Nee hè! De angst voor een tepel op tv neemt steeds grotere vormen aan. Om tien uur ’s avonds nota bene! Waar heb ik de antikuisheidscode gelaten?!

Prutsend met m’n smartphone op de bank probeer ik zo snel mogelijk de code uit de notitie-app te voorschijn te halen. Toets ‘m in op de afstandsbediening en zie nog net de aftiteling van de film voorbij komen. Onder in beeld wordt de zoveelste herhaling van Sex in the City aangekondigd. Zucht… Gelukkig heb ik na twee jaar prutsen dankzij een gouden tip de kuisheidsmanager kunnen ontslaan. Maar toch….

Ook al zou er één kind van acht om tien uur ’s avonds naar Sex in the City zitten te kijken, daar krijgt het echt geen verkeerde ideeën van. Vriendschap door dik en dun tussen vier vrouwen lijkt mij opvoedkundig gezien juist heel nuttig. Zo nu en dan een liefdevol betaste tepel ook trouwens.

Dat zou wat geweest zijn in de jaren ‘80. Attentie, attentie! Over een kwartier komt er een tepel in beeld. Zet de kuisheidsmanager aan! Jaha, dat moest toen nog met de hand. En er was wat sex op tv. ‘The Pin Up Club’, om maar eens wat te noemen. Heel onschuldig allemaal, maar we hadden amper normaal tv kunnen kijken volgens de normen anno nu.

Natuurlijk, heel handig allemaal die ICT-technologie van tegenwoordig. Maar we hoeven toch geen zestig jaar terug in de tijd om kinderzieltjes te redden? Doe mij liever een anti-geweldmanager. Dan hoef ik tenminste niet telkens m’n ogen en oren stijf dicht te doen als er weer eens zo’n eigentijds bloederig amusementstafereeltje voorbij komt.

Foto: We cheer you up van Barbarella op Youtube

Meer Aftakelen met een knipoog
K(r)amperen
Facelift?
Tandenstoker a.u.b.!
Zorgeloze bitch
Alzheimer light
Opa en oma
Die helse bladblazer!
Mammogram met de buurvrouw
Kijken en bekeken worden
3 vooral-niet-meer-doen-tips
De hogere wiskunde van afval scheiden
Verzuren of trouw blijven aan mezelf?
Retro bakkie troost
45-plusser is werknemer van de toekomst
Zwabberende armen
De carrièretijger van Blueband Roomboter
Vroeger was alles beter…