Menu

Maaskronkels – Een blog over emigreren en hersenspinsels

K(r)amperen?

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Een klein tentje, een paar doorgezakte klapstoeltjes, tafeltje, slaapzak, twee butagaspitjes uit het jaar nul en een barbecue. Daar worden wij, manlief en ik, op vakantie gelukkig van. Dat minimalistisch kamperen compenseren we met luxe gastronomie. Maar ik merk dat er wat begint te veranderen.

Lees meer

Facelift?

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Vele celebrities deden het al. Zij fristen hun gezicht op met 2 halve pingpongballen. Bij BN’ers die al een tijdje meedraaien, zie ik het ook steeds vaker. Eerst vraag ik me vertwijfeld af wat er in hemelsnaam met hun gezicht is gebeurd. Even later zie ik het: frisse, frivole appelwangetjes, de […]

Lees meer

Tandenstoker a.u.b.!

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Bitterballen, toastjes, gevulde eieren, kipkluifjes en ander finger food. Ik kan er niet vanaf blijven. Als die schalen rond gaan, wil ik maar één ding: een lekker hapje scoren. Tegenwoordig probeer ik dat wel met enig beleid te doen.  Ik neem me elke keer voor de smikkels te selecteren op schoon […]

Lees meer

De kuisheidsmanager

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Zit ik naar een ontknoping van een goede film te kijken, schiet ineens de kuisheidsmanager van kpn in beeld. Nee hè! De angst voor een tepel op tv neemt steeds grotere vormen aan. Om tien uur ’s avonds nota bene! Waar heb ik de antikuisheidscode gelaten?!

Lees meer

Zorgeloze bitch

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Wist je dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen rimpels en schijt hebben aan, durf het bijna niet te zeggen …iedereen?  Was ik als gestreste twintiger vooral druk met het anderen naar de zin maken, nu vind ik het soms heerlijk om de zorgeloze bitch uit te hangen. Kan ik niks […]

Lees meer

Alzheimer light

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Ik gebruik ‘m dagelijks, maar heb hem nu al dagen niet gezien. De stoffer, van het stoffer en blik. Overal gezocht. Zelfs in de voorraadkast en de vuilnisbak. Terwijl ik nogmaals luidruchtig alles ondersteboven keer, roept manlief: ‘Dat krijg je ervan als je drie dingen tegelijk doet! Je bent geen dertig […]

Lees meer

Opa en oma

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Wankelend opstaan uit je stoel, vervelende tocht op je schouder, knikkebollen op de bank. Het is even slikken. Want je beseft direct dat het seintjes zijn die je vertellen dat de jaren beginnen te tellen. Maar, waar komt die wijsheid vandaan? Je wordt tenslotte maar één keer oud.

Lees meer

Die helse bladblazer!

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – In de Nederlandse postzegeltuintjes worden herfstbladeren niet meer bij elkaar geharkt. Nee, ze worden onder hels kabaal bij elkaar geblazen. Dat komt omdat de bladblazer een aantrekkelijke aan/uit-knop heeft. Toch hebben de grijze hardliners met hark de toekomst.

Lees meer

Mammogram met de buurvrouw

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – ‘Goeiemorgen buurvrouw.’ ‘Ook goeiemorgen.’ Langzaam druppelen mijn 50+ buurvrouwen de bevolkingsonderzoeksbus binnen voor hun tweejaarlijkse mammogram. We kennen elkaar, maar de reden van het bezoekje aan de bus is niet bepaald een onderwerp waar je graag een praatje over begint. Mmm… beetje ongemakkelijk.

Lees meer

Kijken en bekeken worden

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Daar loopt een mooie hond’, hoor ik vanuit een nieuwbouwpand waar bouwvakkers druk aan het werk zijn. Terwijl ‘de mooie hond’ rustig verder snuffelt, kijk ik schalks om. Dat is lang geleden… Of bedoelt die bouwvakker daadwerkelijk de hond?  

Lees meer