Menu

Retro bakkie troost

Blog Retro bakkie troost - Maaskronkels takelt af

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Nog even en ik word via een chip in m’n spijkerbroek op m’n smartphone gewaarschuwd dat m’n gulp open staat. Ja echt, het kan zo maar gebeuren. Want huis-, tuin- en keukenspullen zonder high tech bliepjes tellen niet meer mee. Ik vraag me af of ik, mocht mijn droger het begeven, nog wel in staat ben om uit te vissen hoe ik zo’n nieuw bliepding aanzet.

 

Ze zeggen dat we van al die geëlektrotechnologiseerde apparatuur slimmer gaan wassen, drogen, koken, stoken, tandenpoetsen koffiezetten, autorijden, grasmaaien, de weg vinden, muziek luisteren, communiceren enz. Maar is dat wel zo? Voordat je uit hebt gevonden hoe zo’n afstand bestuurbaar high tech ding werkt, heb je het al drie keer op de low tech manier gedaan. Bovendien, een stroomstoring of een los draadje in het Made-in-China printplaatje en je kan helemaal niets meer.

Ik ga echt niet zonder uitgeprinte Google Maps op stap. Het idee dat m’n TomTom, waar ik sinds kort toch wel de voordelen van zie, het ineens begeeft, houdt me waakzaam. Naast m’n digitale planner hou ik steevast mijn dikke agenda van papier bij de hand. Een auto die inparkeert zonder dat je zelf met je handen aan het stuur zit? Ik moet er niet aandenken.

Ondertussen lachen m’n kinderen me uit. Schoorvoetend besef ik dat ik bij het punt aangekomen ben waarop ik voor elke nieuwe must have de afweging maak: afhaken of uitproberen. Ik herken het van mijn ouders. Een opvouwbare zonnebril, een laptop voor alle vakantiefoto’s, dat ging nog net. Online bankieren was een stap te ver.

Maar koffiezetten zonder ingewikkeld keuzemenu op een touchscreen, dat moet toch kunnen? Nou zeg, zie ik net op tv dat filterkoffie weer helemaal hot is. Slow coffee wordt het genoemd. Dat hoef ik niet uit te proberen, die hou ik erin! En wat mij betreft is het gewoon een retro bakkie troost. Gelukkig, dat wordt voorlopig geen spijkerbroek met gulpalarm. We gaan back to low tech!

 

Foto: L.Cheryl via Foter.com / CC BY-ND

Meer Aftakelen met een knipoog
K(r)amperen
Facelift?
Tandenstoker a.u.b.!
De kuisheidsmanager
Zorgeloze bitch
Alzheimer light
Opa en oma
Die helse bladblazer!
Mammogram met de buurvrouw
Kijken en bekeken worden
3 vooral-niet-meer-doen-tips
De hogere wiskunde van afval scheiden
Verzuren of trouw blijven aan mezelf?
45-plusser is werknemer van de toekomst
Zwabberende armen
De carrièretijger van Blueband Roomboter
Vroeger was alles beter…