Menu

Als technisch buitenbeentje een handleiding maken voor de off-grid installatie. Gaat dat goed komen?

HELEEN WORDT HÉLÈNE – Meer elektriciteit met meer bedieningsgemak voor Sander én voor mij als technisch buitenbeentje. Dat was het doel van de upgrade van de off-grid elektriciteitsinstallatie in de zomer van vorig jaar. De bedoeling was dat ik ook de procedures voor bijvoorbeeld het opladen van de accu’s en een wasje draaien voor mijn rekening zou gaan nemen. Dat had echter meer voeten in de aarde dan we van tevoren hadden gedacht. Tja, je bent een technisch buitenbeentje of je bent het niet.

Dit filmpje is gemaakt op 4 januari 2020

Meelopen met Sander of de procedure onder zijn toekijkend oog uitvoeren, was geen succes. Ik kreeg het gewoon niet in mijn atechnische kop. Hoe los je dat op? Een handleiding misschien? Na ruim 5 maanden uitstellen, vond ik vandaag de moed om een handleiding te maken voor de procedure die we in de winter gebruiken om de hele dag elektriciteit te hebben. Hopelijk gaan de handleidingen voor de andere procedures wat sneller. 😅

À plus!

Juli 2018 zijn Sander en ik geëmigreerd naar Frankrijk. Best een onderneming. Toch is het na de emigratie pas écht begonnen. In Heleen-wordt-Hélène vertel ik je hoe wij het er vanaf brengen met het verbouwen van een vervallen oude grange uit 1768, genieten van het Franse leven, zelfvoorzienend worden en off-grid elektriciteit. Ondertussen werk ik gewoon door als tekstschrijver voor leuke Nederlandse klanten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer je op YouTube kanaal Heleen wordt Hélène

Wat er aan dit filmpje vooraf ging
Berichten 2020, 2019 en 2018.