Menu

3 vooral-niet-meer-doen-tips

AFTAKELEN MET EEN KNIPOOG – Als je in het schemergebied zit tussen jong en oud, gebeuren er soms vreemde dingen. Bij alledaagse activiteiten gaan ineens de alarmbellen af. Het is je lichaam dat roept: ‘Ho, ho! Vooral niet meer doen!’ Als oudere jongere negeer je die bellen gewoon, maar als jongere oudere kan je dat maar beter uit je hoofd laten. 3 vooral-niet-meer-doen tips om de alarmbellen te slim af te zijn en te doen alsof je jong bent.

1. Gebruik je gebit vooral niet meer als waterpomptang, schaar, notenkraker…
Het open maken van een nieuw pak koffie of zak drop, het lostrekken van een kurk bij een fles drank, een paar walnoten kraken. Alledaagse handelingen waar inderdaad allerlei accessoires voor in de handel zijn en die je ook wel thuis hebt liggen. Maar ja, dan moet je die eerst weer ergens vandaan halen. Voor je het weet heb je je tanden erin gezet. Totdat er gedesoriënteerde stukken ivoor in je mond rond dolen. Dat zijn de alarmbellen. Vooral je gebit dus niet meer als mobiele gereedschapskist gebruiken.

2. Laat toiletbezoek vooral niet meer aan het toeval over.
Als je jong bent breng je een gezellig samenzijn bij vrienden of een lange autorit na een paar koppen koffie niet in verband met plassen. Maar als je na het gezellig samenzijn een sprintje moet trekken om de bus te halen en je voelt nattigheid, weet je wel beter. Datzelfde geldt onderweg naar huis in de auto als je niet meer weet hoe je moet zitten en bij een benzinestation met samengeknepen benen nog net op tijd je blaas kan legen. Plannen dus dat toiletbezoek. Dan kun je in ieder geval voor jezelf ophouden dat je nog steeds de blaaspieren hebt van een jonkie.

3. Vooral niet meer headbangen op Whole Lotta Rosie.
Uit je pan gaan op Whole Lotta Rosie? Na een paar keer het gevoel meemaken dat je letterlijk uit je pan gaat, vooral niet meer doen. Al de door de jaren heen afgestorven hersencellen zorgen ervoor dat je brein wat te ruim in zijn jasje is komen te zitten. Tijdens het headbangen voelt het als of je hersenen letterlijk van de ene naar de andere kant van je hersenpan geslingerd worden. Bovendien word je van instant verzuurde nekspieren met een nasleep van een week ook niet vrolijk. Natuurlijk kun je nog steeds de dansvloer op, maar kies dan bijvoorbeeld voor luchtgitaar spelen. Het houdt je jong en je kunt het tot in den eeuwigheid blijven doen.

Foto: Rinkel80 via Foter.com / CC BY-NC

Meer Aftakelen met een knipoog
K(r)amperen
Facelift?
Tandenstoker a.u.b.!
De kuisheidsmanager
Zorgeloze bitch
Alzheimer light
Opa en oma
Die helse bladblazer!
Mammogram met de buurvrouw
Kijken en bekeken worden
De hogere wiskunde van afval scheiden
Verzuren of trouw blijven aan mezelf?
Retro bakkie troost
45-plusser is werknemer van de toekomst
Zwabberende armen
De carrièretijger van Blueband Roomboter
Vroeger was alles beter…